Kostprijsbewaking

Cijfers zijn belangrijk, ook als je er geen kaas van hebt gegeten. Winst zit hem niet altijd in hoge prijzen berekenen. Soms is het gewoon een kwestie van simpelweg slim combineren. Daarom maken wij fool-proof worksheets op maat!

Achter de komma

De grootste winst is te vinden achter de komma. Niet letterlijk natuurlijk, maar het zal u verbazen hoe snel die centen zichzelf optellen tot serieuze bedragen. En daarin zit hem dus de winst. Het is natuurlijk super om een goede inkoopdeal te kunnen sluiten voor bijvoorbeeld vlees. Maar als dit door de grote hoeveelheden derving tot gevolg heeft, bijvoorbeeld omdat niet alle stukken vlees optimaal worden benut, wordt goedkoop snel duurkoop.

Ook het op elkaar afstemmen van gerechten voor de menukaart kan grote invloed hebben op de resultaten. Naast de diverse calculatiesheets die wij kunnen bieden kan een stukje recept ontwikkeling hier ook zeker een toegevoegde waarde hebben.

Personeel ontlasten

Het ontlasten van personeel en ervoor zorgen dat ze bezig kunnen zijn met dat wat ze echt leuk vinden is ook een vorm van kostprijsbewaking die vaak en gemakkelijk wordt vergeten. Eerlijk en overzichtelijk bijhouden wanneer er welke uren worden gewerkt en hoeveel plus- of minuren er zijn gemaakt, krijgen we in één oogopslag overzichtelijk. Stocklijsten die dagelijks of wekelijks kunnen worden bijgehouden dragen bij aan het maandelijks of op kwartaalbasis stocken soepeler en sneller laten verlopen. We weten allemaal dat stocken niemand zijn favoriete bezigheid is en wanneer je ervoor zorgt dat dit efficiënt en overzichtelijk gebeurt, boek je een snelle tijdwinst die zichzelf ook weer terugbetaald.

Combineren

Afhankelijk van uw wensen kunnen we veel van onze calculatiesheets met elkaar koppelen zodat u het uw boekhouder gemakkelijk kunt maken. Uren die uw boekhouder niet hoeft te maken zijn pure winst. En omdat een groot deel van de sheets in de dagelijkse routine door uw personeel kunnen worden ingevuld kost het u nauwelijks extra moeite.

Kostprijsbewaking op maat

Bent u nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ons op. We laten graag enkele voorbeelden zien van de mogelijkheden en denken graag met u mee over het inzichtelijk maken van uw cijfers.