Grandpa’s Spicecabinet

Grandpa’s Spice Cabinet is het kruidenkastje wat iedereen graag zou willen hebben. Of eigenlijk is het de kruidenvoorraad die iedereen zou willen hebben als het kruidenkastje in de keuken groter zou zijn. Alle denkbare kruiden altijd op voorraad om eigen kruidenmixen te maken die aangepast zijn op persoonlijke smaak en voorkeuren.

Zoutloos

Zoutloze kruidenmixen zijn tegenwoordig een grote wens van veel keukenliefhebbers. Helaas bevatten de meeste mixen in de supermarkt nog steeds (te) veel zout waardoor de echte smaak van de kruiden snel verloren gaat. Om iedere keer zelf kruidenmixen te maken is een grote voorraad kruiden nodig en daar heeft niet iedereen plaats voor. Om maar te zwijgen van de tijd die nodig is om eigen kruidenmixen te maken. De hoeveelheid zout bepaalt namelijk de verhoudingen van de kruiden om een optimale smaak te krijgen. Opa biedt kruidenmixen met zout, met minder zout en kruidenmixen volledig zonder zout. Zo kan een maaltijd volledig naar smaak worden aangepast tijdens het koken.

Losse kruiden

Sommige kruiden zijn minder gemakkelijk te verkrijgen in de reguliere supermarkt. Online zijn deze kruiden vaak enkel in grote hoeveelheden te verkrijgen terwijl u het nauwelijks gebruikt of misschien gewoon eens wil uitproberen. Deze kruiden zijn natuurlijk ook te vinden in opa zijn kruidenkastje. Zo kunt u eindelijk eens sumak proberen of lavendel bestellen om uw eigen Fleur de Sel te maken. En u weet zeker dat u geen grote hoeveelheid kruiden hebt liggen die zijn smaak verliest omdat u het slechts incidenteel gebruikt.

Zelf mixen

Ook maakt opa eigen mixpakketten. Dat wil zeggen dat u de ingredienten voor uw kruidenmix apart ontvangt en zelf uw ideale samenstelling kunt bepalen. Liever niet teveel knoflook? Halveer de recepthoeveelheid. Mag het wat pittiger? Voeg extra cayennepeper toe. Zo wordt u uw eigen kruidenchef, met een klein beetje hulp door de bijgevoegde receptkaartjes met variatietips.

Creatief

Een kruidenmix hoeft natuurlijk niet enkel te worden toegevoegd aan gehakt of een stoofpotje. Wat dacht u van dipsauzen, rubs en marinades? Door kruidenmixen aan verschillende basissen toe te voegen kunt u eindeloos varieren met bestaande recepten. Opa helpt u op weg met verschillende tips en trucs. En als de visite graag wil weten hoe u dat lekkere recept voor elkaar hebt gekregen mag u de hulp van opa best verzwijgen. Dat geheimpje gaat de kast in, naast de kruiden.

Website coming soon!